DH Mobilni
Mobilna banka
Odpri
Pojdi na glavno vsebino

Podjetniško naložbeno
življenjsko zavarovanje

Podjetniški ščit je zavarovanje fizičnih oseb,
ki ga plačuje podjetje.

Poslovalnice

Podjetniški ščit

Zakaj Podjetniški ščit?

Zavarovanje sklepa pravna oseba, zavarovana pa je fizična oseba.

Njegova posebnost je v tem, da premijo sestavlja tudi varčevalni del, ki je lahko 10, 30 ali 50 EUR mesečno. Stranka je tako zavarovana za smrt (dodatno še za nezgodo in bolezni rak ali kap), obenem pa tudi varčuje. Varčevalni del se nalaga v vzajemni sklad Infond Globalni uravnoteženi.

Delavska hranilnica kot zastopnik pri trženju sodeluje z Zavarovalnico Sava.

Zavarovalnica Sava

Komu je Podjetniški ščit namenjen?

Namenjen je vam, ki želite v primeru smrti ali nezgodne smrti zavarovanca poskrbeti za finančno varnost bližnjih ali za finančno varnost gospodarske družbe, s. p. ali drugih pravnih subjektov. 10-letno naložbeno življenjsko zavarovanje omogoča hkrati še varčevanje v ponujenih naložbenih možnostih. Izjava o dobrem zdravstvenem stanju ali zdravniški vprašalnik nista potrebna, zavarovane so lahko osebe do 85. leta starosti. Zavarovalni del premije je odvisen od starosti zavarovane osebe.


 

Kakšne so koristi in stroški?

Zavarovalnica Sava d. d. se obvezuje, da bo upravičencu izplačala:

  • v primeru smrti zavarovanca po preteku čakalnega roka zavarovalno vsoto za smrt ali njen del ter vrednost premoženja po polici, zmanjšano za izstopne stroške v višini 1 % od vrednosti premoženja;
  • v primeru smrti zavarovanca med čakalnim rokom, razen v primeru nezgodne smrti zavarovanca, 50 % do smrti zavarovanca plačanih premij;
  • v primeru smrti zavarovanca zaradi nezgode po preteku prvega leta trajanja zavarovanja zavarovalno vsoto za nezgodno smrt ali njen del, zavarovalno vsoto za smrt ali njen del in vrednost premoženja po polici, zmanjšano za izstopne stroške v višini 1 % od vrednosti premoženja;
  • v primeru smrti zavarovanca zaradi nezgode v prvem letu trajanja zavarovanja pa zavarovalno vsoto za nezgodno smrt ali njen del in vrednost premoženja po polici, zmanjšano za izstopne stroške v višini 1 % od vrednosti premoženja.
  • Po poteku zavarovanja (doživetje) Zavarovalnica Sava d. d. upravičencu izplača vrednost premoženja po polici, zmanjšano za izstopne stroške v višini 1 %, ki je lahko višja ali nižja od vsote vplačanih premij za osnovno zavarovanje. V primeru doživetja se lahko upravičenec odloči za izplačilo zavarovalnine najkasneje pet (5) let po poteku zavarovanja. Le-ta se določi ob upoštevanju takratne vrednosti enote premoženja.

S tem zavarovanjem mali vlagatelj prevzema naložbeno tveganje. Naložbeno tveganje je povezano s spremembo vrednosti enote premoženja osnovne naložbene možnosti. Mali vlagatelj prevzema naložbeno tveganje tudi po poteku zavarovalne dobe (doživetje), in sicer do podane zahteve za izplačilo.


Kako do zavarovanja?

Za sklenitev zavarovanja potrebujete le veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) in davčno številko. Oglasite se v najbližji poslovalnici, kjer bomo uredili vse potrebno.

Kje je najbližja poslovalnica?


Druga poslovna zavarovanja

Stranke nam zaupajo, da posredujemo tudi pri zavarovanjih, ki jih ne ponujamo v poslovalnici. Takrat za vas organiziramo obisk zavarovalnega agenta na sedežu vašega podjetja. Takšno je na primer zavarovanje poslovnih nepremičnin ali avtomobilsko zavarovanje za vaš vozni park. Preverite, kako ugodne možnosti vam lahko ponudimo v sodelovanju z največjimi zavarovalnicami.

Kontaktni center


Je dozorel čas,
da se preselite k nam?

Smo priljubljena izbira za vse, ki iščete odlične pogoje poslovanja ter hitro, strokovno in prijazno obravnavo. Potrebujete le osebni dokument in davčno številko, nato pa vse uredimo namesto vas v najbližji poslovalnici.

Kje je najbližja poslovalnica?


Najhitrejše poti do banke so digitalne.

V DH imamo radi ravnotežje: na eni strani zelo oseben pristop, tako v poslovalnicah kot kontaktnem centru, na drugi pa napredna digitalna orodja za hitro in varno plačevanje ter nadzor na daljavo. Tu so mobilna banka, osebna spletna banka, poslovna spletna banka, za varno prijavo pa poskrbi Rekono račun.

Digitalne poti do bankeDigitalne poti do banke

Dobra banka

Dobri banki ljudje zaupajo.

Najboljši banki zaupajo najbolj.
Že osmo leto Slovenci najbolj zaupajo DH. Spoznajmo se!

Kje je najbližja poslovalnica?