DH Mobilni
Mobilna banka
Odpri
Pojdi na glavno vsebino

Odkup terjatev

Naj vas razbremenimo in sprostimo zastali denarni tok.
Denar za odkupljeno terjatev vam nakažemo takoj.

Rezervirajte sestanek

Odkup terjatev

Kaj sploh je namen odkupa terjatev?

Gre za še eno različico kratkoročnega financiranja, ki podjetjem pomaga sprostiti denarni tok. Ko vam razpoložljivo denarno stanje ne zadostuje za izpolnitev vseh obveznosti, lahko terjatve predate nam. Mi vam denar nakažemo pred rokom njihove zapadlosti, vi pa ga lahko porabite za nova naročila.

Kaj še moram vedeti?

Ko od vas odkupimo terjatev, obračunamo diskont in nadomestilo za odkup, za katerega obračunamo DDV. Praviloma jih od odkupujemo z regresno pravico, kar pomeni, da če osnovni dolžnik, torej vaš kupec, ne plača obveznosti, za plačilo pozovemo vas, prodajalca terjatve. Oblika zavarovanja je odvisna od vaše bonitete, bonitete dolžnika, zapadlosti terjatev in zneska.


Kako bo banka odkupila terjatev?

Z vami se bomo pogovorili individualno. Za ponudbo nam pišite na poslovna.mreza@dh.si ali nas pokličite na 01 3206 663. Nato se oglasite v poslovalnici. Tako bomo najlažje dobili vpogled v vaše poslovanje in našli primeren način odkupa terjatve. Pridite na kavo, s seboj pa prinesite izpolnjena obrazca Vloga za financiranje in Razkritja k bilanci stanja, ki sta potrebna za izvedbo odkupa.

Kje je najbližja poslovalnica?


Zakaj bi finančno bitko bíli sami?

Tu smo, da svetujemo, pomagamo in vam omogočimo najbolj pogumne poslovne odločitve.

S financiranjem pomagamo podjetjem, občinam, javnim združenjem in zavodom. Pa tudi društvom, sindikatom, zasebnim zavodom in ustanovam. Podpiramo samostojne podjetnike in zasebnike, kot so odvetniki, notarji in zdravstveni zasebniki. Pogovorimo se o prihodnosti.

Kje je najbližja poslovalnica?


Je dozorel čas,
da se preselite k nam?

Smo priljubljena izbira za vse, ki iščete odlične pogoje poslovanja ter hitro, strokovno in prijazno obravnavo. Potrebujete le osebni dokument in davčno številko, nato pa vse uredimo namesto vas v najbližji poslovalnici.

Kje je najbližja poslovalnica?


Najhitrejše poti do banke so digitalne.

V DH imamo radi ravnotežje: na eni strani zelo oseben pristop, tako v poslovalnicah kot kontaktnem centru, na drugi pa napredna digitalna orodja za hitro in varno plačevanje ter nadzor na daljavo. Tu so mobilna banka, osebna spletna banka, poslovna spletna banka, za varno prijavo pa poskrbi Rekono račun.

Digitalne poti do bankeDigitalne poti do banke

Dobra banka

Dobri banki ljudje zaupajo.

Najboljši banki zaupajo najbolj.
Že osmo leto Slovenci najbolj zaupajo DH. Spoznajmo se!

Kje je najbližja poslovalnica?