DH Denarnik
Mobilna denarnica
Odpri
Pojdi na glavno vsebino

Limiti na poslovnem računu

Ko potrebujete več, kot trenutno imate.
Olajšajte plačevanje z občasnim negativnim stanjem na računu.

Kako do večjega limita?

Redni in izredni limit

Kaj je namen limitov?

Limiti so še ena oblika kratkoročnega financiranja. Dovolijo vam prekoračitev stanja na poslovnem računu, kar lahko uporabite v nujnih primerih.

Od kratkoročnega kredita se razlikujejo v tem, da lahko uporabite sredstva do dogovorjene višine. V času trajanja limita je to kadarkoli, v kakršnikoli višini do limita, nenamensko in brez predhodnega obvestila. Sredstva nam nato tudi vračate v poljubnem času in zneskih. Obresti ostanejo nespremenljive, zaračunamo vam jih le za uporabljeni del zneska limita.

Kako lahko zavarujem limit?

Pravne osebe se lahko pri nas dogovorite za limit ob predložitvi ustreznih zavarovanj za primer težav pri njegovem odplačilu. Vrsta in višina zavarovanja je odvisna od višine limita in vaše plačilne sposobnosti v skladu z limitno pogodbo. Za zavarovanje vašega limita obstaja veliko možnosti, ki jih lahko tudi kombiniramo, recimo:

  • vezava namenskega depozita za obdobje trajanja kredita ali zastava drugih denarnih sredstev v evrih (npr. rente, potrdila o vlogi),
  • zastava premičnin ali nepremičnin (hipoteka),
  • zastava vrednostnih papirjev,
  • plačilo zavarovalne premije zavarovalnici,
  • vinkulacija police življenjskega zavarovanja v korist Delavske hranilnice,
  • osebno poroštvo plačilno sposobnih porokov,
  • menice kreditojemalca ali druge fizične ali pravne osebe,
  • cesija (odstop kakovostnih terjatev),
  • asignacija (odstop pričakovanih pogodbenih prihodkov),
  • druge vrste zavarovanj po dogovoru.

Kako lahko dobim limit?

Z vami se bomo pogovorili individualno. Oglasite se v poslovalnici. Tako bomo najlažje dobili vpogled v vaše poslovanje in našli primeren limit. Pridite na kavo, s seboj pa prinesite izpolnjena obrazca Vloga za financiranje in Razkritja k bilanci stanja, ki sta potrebna za pridobitev limita.

Rezervirajte sestanek


Zakaj bi finančno bitko bíli sami?

Tu smo, da svetujemo, pomagamo in vam omogočimo najbolj pogumne poslovne odločitve.

S financiranjem pomagamo podjetjem, občinam, javnim združenjem in zavodom. Pa tudi društvom, sindikatom, zasebnim zavodom in ustanovam. Podpiramo samostojne podjetnike in zasebnike, kot so odvetniki, notarji in zdravstveni zasebniki. Pogovorimo se o prihodnosti.

Kje je najbližja poslovalnica?


Je dozorel čas,
da se preselite k nam?

Smo priljubljena izbira za vse, ki iščete odlične pogoje poslovanja ter hitro, strokovno in prijazno obravnavo. Potrebujete le osebni dokument in davčno številko, nato pa vse uredimo namesto vas v najbližji poslovalnici.

Kje je najbližja poslovalnica?


Najhitrejše poti do banke so digitalne.

V DH imamo radi ravnotežje: na eni strani zelo oseben pristop, tako v poslovalnicah kot kontaktnem centru, na drugi pa napredna digitalna orodja za hitro in varno plačevanje ter nadzor na daljavo. Tu so mobilna banka, osebna spletna banka, poslovna spletna banka, za varno prijavo pa poskrbi Rekono račun.

Digitalne poti do bankeDigitalne poti do banke

Dobra banka

Dobri banki ljudje zaupajo.

Najboljši banki zaupajo najbolj.
Že osmo leto Slovenci najbolj zaupajo DH. Spoznajmo se!

Kje je najbližja poslovalnica?