DH Mobilni
Mobilna banka
Odpri
Pojdi na glavno vsebino

Poslovna plačila

Kadarkoli. Kamorkoli. Komurkoli. V izbranih valutah. Preko najbolj zaupanja vredne banke v Sloveniji.

E-računFLIK spletna plačila

Poslovna plačilaPoslovna plačila

Univerzalni plačilni nalog. Najpreprosteje znotraj EU.

UPN je fizična ali spletna položnica. Uporabljate jo za gotovinska in negotovinska plačila, pologe ter dvig gotovine. Z UPN lahko plačujete v poslovalnicah, spletno preko DH Poslovni in preko mobilne aplikacije DH Mobilni, kjer za prihranek vašega časa poskrbimo z možnostjo "Slikaj in plačaj". Tako vam je vseh 24 ur na voljo vsaj ena plačilna pot.

Z UPN lahko plačujete tudi drugim slovenskim in tujim bankam v EU. Transakcija bo opravljena še isti dan. Pazite le, da bo plačilo vsebovalo IBAN prejemnika in plačnika, znesek v evrih in oznako "SHA", ki pomeni, da ste plačnik stroškov vi (običajno so majhni ali pa jih sploh ni).

Več informacij: kontaktni center


 

Plačila v tretje države. Za lažje poslovanje izven EU.

To je način plačevanja, namenjen vsem igralcem na globalnem trgu. Uporabljamo ga za plačevanje v neevrskih valutah povsod po svetu ali pa plačevanje v evrih v države izven EU. Izvaja se elektronsko ali fizično v poslovalnicah.

Plačila v valuti EUR in USD so obdelana naslednji delovni dan, v ostalih valutah še dan kasneje. V primeru nujnega naloga pa se plačilo izvede isti dan; če ni mogoče, pa naslednji dan.

Več informacij: kontaktni center


Trajni nalogi. Manj skrbi in prihranek časa.

Na vašo željo in z vašim pooblastilom lahko iz vašega poslovnega računa vsak mesec poravnavamo vse redne mesečne obveznosti, na katere ste se morali prej vsakokrat spomniti.

Naj gre za kreditni obrok, varčevanje, nakazila na druge poslovne račune, vse namesto vas opravimo mi. Dan plačila vsake posamezne obveznosti določite sami, mi se jih držimo in datumov ne spreminjamo. Pomembno pa je, da so zneski vedno enaki. Lahko jih spreminjate, vendar nas o tem obvestite.

Več informacij: kontaktni center


 

SEPA direktne bremenitve (SDD). Brez zamud.

SDD lahko uporabljate za plačilo mesečnih stroškov poslovanja, recimo elektrike, vode in poštnine. SDD lahko odprete pri ponudniku storitev, recimo na pošti. Določena pooblastila lahko podpišete tudi pri nas in jih namesto vas pošljemo ponudniku.

Dobro je vedeti, da ste pri trajnem nalogu vi tisti, ki želite, da se določena bremenitev zgodi recimo vsak tretji dan v mesecu. Pri direktnih bremenitvah plačilni datum določa prejemnik denarja, v našem primeru pošta, ki datume bremenitev lahko spreminja.

Z odprtjem SDD se izognete vsem skrbem glede mesečnih dolžnosti. Ne zamujate več s plačili, ni opominov in ni plačevanja zamudnih obresti. Izdajatelj oziroma prejemnik vašega plačila, recimo pošta, z nami sklene posebno pogodbo in nam nalog za SDD pošlje preko DH Poslovni ali DH Poslovni HAL. Od tu naprej za vse bremenitve vašega poslovnega računa poskrbimo mi.

Seveda lahko izvajanje plačil vedno nadzirate v spletni banki DH Poslovni, kjer lahko posamezna plačila kadarkoli prekličete.

Več informacij: kontaktni center


SEPA množična plačila. Vse na en mah.

To je zelo koristna različica direktnih bremenitev za nakazovanje plač in ostalih osebnih nakazil večjemu številu prejemnikov.

Vaš poslovni račun bomo bremenili v skupnem znesku vseh nalogov, ki jih predhodno vključite v paket množičnih plačil. Recimo plače zaposlenih. Na njihove osebne račune jih bomo na mesto vas poslali posamično, za vsak individualno določen znesek. Tako imate na mesec še eno skrb manj.

Več informacij: kontaktni center


 

Takojšnja plačila. Poravnano v sekundah.

Vse dni v tednu. 24 ur na dan. Fizično ali spletno. Prejemnik iz katerekoli slovenske banke bo vaše plačilo dobil le v nekaj trenutkih. Pri pripravi plačilnega naloga lahko izberete med različnimi možnostmi, glede na to, kako zelo se vam mudi s plačilom:

"Takoj" pomeni, da bo vaš plačilni nalog poravnan v nekaj sekundah, ne glede na dan in uro.

"Navadno" je možnost namenjena domačim in čezmejnim plačilom, pri čemer bo nalog poravnan v skladu z urnikom plačilnega prometa. Nalogi, prejeti do 15.00, so poravnani še isti delovni dan.

"Nujno", prav tako namenjeno domačim in čezmejnim plačilom, pri čemer je plačilni nalog banki prejemnici predan v roku pol ure. Nalogi, prejeti do 16.30, so poravnani isti delovni dan.

Več informacij: kontaktni center


Stroški, obresti, pogoji in urnik


Je dozorel čas,
da se preselite k nam?

Smo priljubljena izbira za vse, ki iščete odlične pogoje poslovanja ter hitro, strokovno in prijazno obravnavo. Potrebujete le osebni dokument in davčno številko, nato pa vse uredimo namesto vas v najbližji poslovalnici.

Kje je najbližja poslovalnica?


Najhitrejše poti do banke so digitalne.

V DH imamo radi ravnotežje: na eni strani zelo oseben pristop, tako v poslovalnicah kot kontaktnem centru, na drugi pa napredna digitalna orodja za hitro in varno plačevanje ter nadzor na daljavo. Tu so mobilna banka, osebna spletna banka, poslovna spletna banka, za varno prijavo pa poskrbi Rekono račun.

Digitalne poti do bankeDigitalne poti do banke

Dobra banka

Dobri banki ljudje zaupajo.

Najboljši banki zaupajo najbolj.
Že osmo leto Slovenci najbolj zaupajo DH. Spoznajmo se!

Kje je najbližja poslovalnica?