DH Denarnik
Mobilna denarnica
Odpri
Pojdi na glavno vsebino

Google Pay

Google Pay™ je hiter, enostaven in varen način plačevanja s karticami DH.

Google Pay je blagovna znamka podjetja Google LLC.

Prednosti brezstičnega plačevanja z Google Pay

Hitrost in enostavnost uporabe

Svojo napravo zgolj prislonite na POS terminal in transakcija je zaključena. Vnos PIN številke ni potreben.

Varnost

Google Pay uporablja varnostne funkcije, kot je enkratna številka transakcije in uporaba žetonov (tokenov), ki ščitijo vaše podatke o kartici med transakcijo, s čimer se zmanjšuje tveganje za krajo identitete ali zlorabo kartice.

Zasebnost

Google Pay ne deli vaših osebnih podatkov s trgovci, kar vam zagotavlja višjo stopnjo zasebnosti.

Kaj potrebujem za uporabo storitve Google Pay?

Za uporabo storitve Google Pay potrebujete:

 • napravo z operacijskim sistemom Android in NFC komunikatorjem,
 • DH debetno ali kreditno kartico,
 • Google račun, povezan z vašo napravo.

Kako dodam kartico v Google Pay?


 

Kaj pa, če izgubim telefon?

Ob izgubi ali kraji mobilne naprave takoj:

 • onemogočite mobilno napravo v spletni banki DH Osebni in
 • o dogodku obvestite hranilnico:
  • po telefonu na številko 01 3000 200 (vsak delavnik med 8.00 in 18.00) ter naknadno še po elektronski pošti na naslov dh-mobilni@dh.si ali
  • po telefonu na 01 5834 183 (24/7 Kontaktni center Bankarta za preklic kartic).

Pogosta vprašanja

 • Kako dodam kartico v Google Pay?

  V zavihku Moje kartice je na voljo gumb "Dodaj v Google Pay", ki omogoča enostavno dodajanje kartic v Google Pay:

  1. Izberite gumb "Dodaj v GPay",
  2. seznanite se in potrdite pogoje poslovanja in
  3. nastavite Google Pay kot privzeto denarnico.

  Za uspešno dodajanje kartice je potrebno na kartici, ki jo dodajate v Google Pay (začasno) omogočiti:

  • plačila na spletu in
  • plačila v tujini.

  Z Google Pay lahko plačujete preko spleta ali na vseh prodajnih mestih, ki omogočajo brezstično NFC plačevanje, doma in v tujini.

 • Plačevanje s kartico

  S plačilnimi karticami Delavske hranilnice lahko plačujete vsi, ki uporabljate mobilni telefon z operacijskim sistemom Android in NFC komunikatorjem. Kartice enostavno dodate v Google Pay.

 • Kako plačujem z Google Pay?

  Z Google Pay lahko plačujete preko spleta ali na vseh prodajnih mestih, ki omogočajo brezstično NFC plačevanje.

  Za uporabo storitve Google Pay morate v nastavitvah mobilne naprave:

  • omogočiti zaklepanje zaslona in
  • vklopiti možnost plačila z NFC.

  Za potrditev plačil nad 50 EUR lahko uporabite prstni odtis ali prepoznavo obraza. POS terminal od vas ne bo več zahteval vnosa PIN številke.

  Brezstična plačila na POS terminalih

  1. Odkleni mobilno napravo,
  2. približaj napravo k POS terminalu in
  3. prejmi potrditev v Google Denarnico.

  Plačila v mobilni aplikaciji trgovca, ki omogoča Google Pay (t. i. "in-app" plačila)

  1. Izberi plačilo z Google Pay,
  2. izberi kartico za plačilo in
  3. potrdi plačilo.
 • Kako lahko vidim transakcije, izvršene z Google Pay?

  V DH Denarniku je pod izbrano plačilno kartico viden seznam vseh njenih avtorizacij oziroma transakcij. Informacije o transakcijah z Google Pay lahko spremljate tudi v zgodovini transakcij v Google Denarnici.

  Vse transakcije, opravljene s karticami, bodo prikazane tudi na mesečnem izpisku porabe, v spletni banki DH Osebni in mobilni banki DH Mobilni.

  Informacije o izvršenih plačilih Flik se nahajajo v mobilni denarnici DH Denarnik v meniju Moj Flik > Opravljene transakcije. Vsa izvršena plačila Flik so v realnem času prikazana tudi v spletni banki DH Osebni ter mobilni banki DH Mobilni.

 • Kaj, če ne želim uporabljati Google Pay?

  Google Pay je storitev tretjega ponudnika mobilnih denarnic Google, pri čemer se lahko odločite, da te storitve ne boste uporabljali. V hranilnici sledimo bančnim trendom in vam želimo približati moderno uporabniško izkušnjo pri plačevanju s karticami, ki jo prinaša Google Pay.

 • Ali je nadgradnja DH Denarnika obvezna?

  Da. Z nadgradnjo nove verzije DH Denarnika uvajamo Google Pay, izboljšujemo uporabniško izkušnjo in skrbimo za večjo varnost. Posamezne funkcionalnosti predhodne verzije bodo uporabnikom na voljo zgolj omejen čas, zlasti mobilna plačila s karticami, ki se nadomeščajo z uporabo Google Pay. Zato je nadgradnja obvezna.

Varnost

 • Ali je varno uporabljati Google Pay?

  Popolnoma. Ob upoštevanju pogojev poslovanja in temeljnih pravil varne uporabe plačilnih kartic je dodajanje kartic v Google Pay ter uporaba storitve popolnoma varna.

  Za svojo varnost lahko poskrbite tudi sami. Nikomur ne razkrivajte svojih:

  • osebnih podatkov (npr. davčna številka, mobilna številka ...),
  • kartičnih podatkov (npr. številka kartice, veljavnost, CVC varnostna koda ...),
  • varnostnih elementov potrjevanja (npr. PIN številka, geslo mobilne naprave, vsebine SMS z aktivacijsko kodo ...).

  Pri uporabi in plačilu z Google Pay morate najprej odkleniti svojo mobilno napravo. Pri plačilu zneska nad 50 EUR uporabite varnostni mehanizem, ki ga imate nastavljenega v svoji napravi, bodisi z geslom oz. PIN svoje naprave bodisi z biometričnimi podatki, kot je prepoznava obraza ali prstni odtis. POS terminal od vas ne bo več zahteval vnosa PIN številke kartice, ki ga nadomesti varnostni mehanizem vaše naprave.

  V primeru izgubljene ali odtujene naprave zaščitite svoje podatke na daljavo. Google Pay je povezan z vašim računom Google in je zato dostopen s funkcijo "Najdi mojo napravo". Ta vam omogoča, da na daljavo izbrišete vse podatke, shranjene v aplikaciji. Vsekakor pa velja, da svojih osebnih, kartičnih ali varnostnih podatkov nikoli ne posredujte tretjim osebam.

 • Ali lahko izbrišem oz. onemogočim beleženje zgodovine transakcij z Google Pay?

  Lahko. Brisanje zgodovine transakcij v Google Pay lahko izvedete kadarkoli preko povezave v svoji Google Denarnici. Preko ikone v desnem zgornjem kotu se prijavite v svoj Google račun, nato izberite > Vaši podatki v aplikaciji Denarnica > Upravljanje podatkov o plačilih > ter pod naslovom Transakcije plačil in dejavnost izberite gumb > Izbriši.

  Ustvarjanje zgodovine transakcij z Google Pay lahko tudi kadarkoli onemogočite preko povezave v vaši Google Denarnici. Preko ikone v desnem zgornjem kotu se prijavite v svoj Google račun, nato izberite > Nastavitve za aplikacijo Denarnica > Pregled nakupov in s pomikom drsnika v levo onemogočite spremljanje transakcij v svoji Google Denarnici.

 • Kaj storim, če sem prejel varnostno SMS obvestilo, da nekdo drug dodaja mojo kartico v Google Pay?

  Če kartice niste sami dodali v Google Pay, jo takoj blokirajte v DH Denarniku. V nastavitvah pod Moje kartice izberete "Zakleni kartico" in jo blokirate s pomikom drsnika v levo.

  Za preklic kartice pokličite na telefonsko številko, ki je navedena na hrbtni strani kartice > Kontaktni center Bankarta +386 1 5834 183.

  Če ste sami dodali kartico v Google Pay, je sporočilo brezpredmetno in vam ni treba storiti ničesar.

Uporaba

 • Zakaj moram nastaviti Google Pay za privzeto denarnico?

  Udobneje in hitreje je. Ko želimo z mobilnim telefonom plačevati s karticami, ne da bi vstopali v aplikaciji DH Denarnik ali Google Denarnica, je to obvezna nastavitev za ustrezno delovanje in hitrejšo izkušnjo pri plačevanju.

 • Ali je možno Google Pay uporabljati na več napravah?

  Da. Kartico lahko dodate na več naprav, ki omogočajo storitev Google Pay. Primer uporabe je kartica, ki je dodana v Google Denarnico in hkrati nameščena v Google Pay na pametni uri.

 • Kako lahko vidim transakcije izvršene z Google Pay?

  V DH Denarniku je pod izbrano kartico viden seznam vseh avtorizacij oziroma transakcij, ki so izvedene z izbrano DH plačilno kartico. Informacije o transakcijah z Google Pay lahko spremljate tudi v zgodovini transakcij v aplikaciji Google Denarnica.

  Vse transakcije, opravljene s karticami Mastercard, bodo prikazane tudi na mesečnem izpisku porabe, v spletni banki DH Osebni in mobilni banki DH Mobilni. Informacije o izvršenih plačilih Flik se nahajajo v mobilni denarnici DH Denarnik v meniju Moj Flik > Opravljene transakcije. Vsa izvršena plačila Flik so v realnem času prikazana tudi v spletni banki DH Osebni ter mobilni banki DH Mobilni.

Reševanje težav

 • Zakaj vidim transakcijo v znesku 0,00 EUR, opravljena z Google Pay?

  Gre zgolj za preverjanje kartice, brez stroškov. Pri dodajanju kartice v Google Pay se izvede avtorizacija v znesku 0,00 EUR za vsako dodano kartico.