DH Denarnik
Mobilna denarnica
Odpri
Pojdi na glavno vsebino

Apple Pay odslej na voljo tudi strankam Delavske hranilnice

26. 06. 2024

Od danes je strankam Delavske hranilnice na voljo Apple Pay, mobilni plačilni sistem, ki omogoča preprosto, varno in zasebno plačevanje z napravami Apple v trgovinah, aplikacijah in na spletu.

Za izvedbo brezstičnega plačila, stranke zgolj približajo svoj iPhone ali Apple Watch plačilnemu terminalu. Vsak nakup z Apple Pay je varen, saj je overjen s funkcijo Face ID, Touch ID ali geslom naprave ter z enkratno dinamično varnostno kodo.

Plačevanje z Apple Pay je možno na številnih prodajnih mestih kot so trgovine z živili, lekarne, taksiji, restavracije, kavarne in maloprodajne trgovine.

Za hitrejše in enostavnejše nakupe preko aplikacij ali brskalnika Safari, lahko stranke uporabljajo Apple Pay tudi na napravah iPhone, iPad in Mac, saj jim v tem primeru ni potrebno ustvarjati računov ali večkrat vnašati podatkov o plačilu in dostavi. Apple Pay tako precej olajša plačevanje dostave hrane in živil, spletno nakupovanje ter plačevanje prevoza in parkiranja. Storitev Apple Pay se lahko uporablja tudi za plačevanje v aplikacijah na uri Apple Watch.

Varnost in zasebnost sta osrednja elementa storitve Apple Pay. Ko stranke z Apple Pay uporabljajo kreditno ali debetno kartico, se številka kartice ne shrani v napravi niti na strežnikih družbe Apple. Namesto tega sistem napravi dodeli unikatno številko, ki je šifrirana in varno shranjena v varnostnem elementu, standardiziranemu in certificiranemu čipu, zasnovanem za varno shranjevanje podatkov o plačilu na napravi.

Namestitev Apple Pay je enostavna. V iPhonu preprosto odprite aplikacijo Wallet, tapnite znak + in sledite korakom za dodajanje kreditne ali debetne kartice Delavske hranilnice. Ko stranka doda kartico v iPhone, Apple Watch, iPad in Mac, lahko takoj začne uporabljati Apple Pay na tej napravi. Ob tem ostanejo lastnosti DH kartic nespremenjene, stranke pa bodo še naprej deležne vseh ugodnosti, ki jih ponujajo DH plačilne kartice.

Za več informacij o storitvi Apple Pay obiščite Apple Pay - Delavska Hranilnica (dh.si)

DH d.d